Moj internet dnevnik
svaštara
Blog
ponedjeljak, listopad 13, 2008
 Kažu da su je nekada davno jeli samo Bogovi, dok je običnim smrtnicima bila zabranjena. U četvrtom stoljeću su je počeli koristiti Maje donoseći plodove iz Amazonskih šuma. Plodove su usitnjavali a potom pravili gusti napitak, koji u to vrijeme nije bio sladak i privlačan kao danas.
 U Evropu je  plodove kakaovca donio Kolumbo u 15st. Tada su započela razna kemijanja dodavanje svega i svačega osim šećera, boja, raznih mirođija i inih peripetija voćnih i ostalih poharalo se i povrće. Pa se tako počela dodavati i čili papričica
  
 Tako nastadoše i ovi prekrasni primjerci:
 Chocopologie  -pola kilograma košta 2600 dolara. Napravljena od 70 postotne Valrhona čokolade i slatkog vrhnja, te se 24 sata namače u vaniliji i čistom ulju od tartufa. Kakao prah se dodaje ručno. 
   
  Tek se zagrijavamo, krenimo daljeuvećaj
Noka

Plodovi su iz Venecueli, Obali Slonovače, Trinidada i Ekvadora. . Posebnost ove čokolade je da nema  aditive niti aromu vanilije. Košta samo   854 dolara za pola kilograma. 
           Delafee
  Zlatna čokolada.
  Na svaku kuglicu ručno se dodaje pravo jestivo 24-karatno zlato. Od ostalih sastojaka u čokoladi ima šećera, ulja od kokosa, kakao maslaca, mlijeka u prahu i vanilije. Pola kilograma košta 504 dolara.

 Još dvije,
 Richart

  Ona je napravljena od 70% Criollo kakaa iz Venecuele kojeg smatraju najkvalitetnijim na svijetu.  Richart čokoladi se dodaju najbolje vrste badema, kupina, jagoda te mnoštvo egzotičnih začina. Pola kilograma  košta120 dolara. uvećaj            Godiva G
Možda su joj mogli reći i lejdi, ali nisu, dodali su joj samo G, znademo što sve može biti G hm, pa možda zato izgleda tako strasnije i pohotnije. 
 Pravi se sa 100% kakao maslacem, tasmanijskim medom te meksičkom ljutom čokoladom. Godiva' G' košta samo 177 dolara za pola kilograma.
Tako kažu naši sarajlije-x.

  Ali ipak nije to sve 
Ima je i u ovom obliku

Vrijeme je da malo nazdravimo

Možeee i ovako, čokoladarska firma "Theobroma Cacao's", pravi i cipele, blago nama ženama...
ili jednostavne fine

Raznih oblika i okusa

Naravno bjela

Ako je ona u pitanju onda može

Može li bez ove kombinacije

Pred kraj, a može uvijek i na početku

Sigurno vam je sada dosta i potrebna vam je jedna opuštajuća


Bez nje ne bih bila ja, ona je moja strast


Naravno s čokoladom

remmy @ 14:02 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare