Moj internet dnevnik
svaštara
Blog
četvrtak, listopad 11, 2007
Živjeti zeleno, bio je naziv Oprah schowa. Po običaju bilo je svega i svačega. U većini slučajeva se upitam kako stvari prolaze pored nas, a da ih većinom nismo niti svjesni. 
Kao puno puta i ovaj put me potakla na razmišljanje što i sama pridonosim ovoj planeti, svojoj okolini. Bilo je riječi o svakidašnjim nasušnjim temama otpada. 
Jeste li znali da u americi postoje različite kvalitete plastike koju mogu reciklirati i one koje ne mogu. Pakovanja u pakovanjima, totalno ne potrebna.
Veliku potrošnju ubrusa da čak pišu knjige o njima. 
Plastične vrećice koje zadaju velike probleme.
Krenuli su u borbu protiv raznih kemijskih sredstava u domaćinstvu. Sada koriste na prirodnim bazama s mirisnim solima i metvicom. 
Jeste li znali da se koža ne razgrađuje pedeset  godina ili da el. kabel i bez uključenih aparata troši i četrdeset posto struje.  Ili da žarulja zagadi okoliš kao petsto tisuća automobila, ili da za jedan m3 papira treba metar drveta jele. 
Postoji  li kod nas energetska inspekcija koja može provjeriti potrošnju i zagađivače u domaćinstvu. Tamo postojii i ukažu ti na sve nedostatke.
Da bi smo bili što osvješteniji njihovi stručnjaci savjetuju da svatko dobre volje ode na odlagalište i suoči se s otpadom koji se tamo nalazi. Većina nepotrebno.
Što činite s otpadom koliko ste osvješteni?
Malo sam se analizirala.  Boce predajem u trgovinu.
   Kućni otpad razdvajam koliko mogu, jer nemamo za sve određena odlagališta.
   Garderobu obavezno nosim u karitas ( uvijek su ljudi presretni ), a ja se uvijek ponovno pitam kome  treba moja stara garderoba, vjerujte treba.
   Još nisam promjenila žarulje, stalno sam mislila da ih puno ne upotrebljavam i da ne troše puno. Sada sam shvatila da nije tako i u najskorije vrijeme ću ih zamjeniti. Vidjela sam u Sloveniji djele građanima, kod nas su samo još na edukacijama.
Bilo bi dobro i da svatko može posaditi koje stablo, jer su jedni od najvećih pročišćavača. 
 Ovo je moj mali korak do osvještenosti. Ako mi se pridružite možda spasimo djelić naše planete ili bar zadržimo ovo što imamo. Neke stvari nam izmiču kontroli, kao zdravstveno osiguranje, pa sada veliki M. Moor mora snimati filmove da bi se problem mogao sagledati u svoj svojoj istini. 
Ovo je samo kap u moru.
remmy @ 22:36 |Komentiraj | Komentari: 36 | Prikaži komentare