Moj internet dnevnik
svaštara
Blog
ponedjeljak, prosinac 22, 2008
                           
 Dani su darivanja, ne zaboravite i svoje najvjernije koji vas prate u stopu, koji su tako skrušeno ispunjavali vaše želje. Sjetite se i pokajte,zamolite za oprost jer ste u žaru htjenja i vremenskoj stisci, puno puta bili žešći u naredbama i grčevito dobovali po onim malim tipkicama.
  Za sve te naše male nepodobštine zaslužili su jedan ovakav Božićni kolačić.


 Vrijeme je i za nas
...
Svijeće su zapaljene, sjećanja i molitve su izgovorene, vrijeme je i za slatki dio ovih dana isčekivanja. Nekada su se kolači pekli čak tjedan dana prije Božića, jer sastojci su bili drugačiji. Danas mi je dovoljno i par dana da ih ispečem i da budu fini prhki.   
  Evo nekih tradicionalnih...

  • Domaći dizani kolač U kontitnentalnoj Hrvatskoj uz savijače i pite, bez orehnjače, ili makovnjače nije se mogao zamisliti nedjeljni ručak. Tijesto: 40 g svježeg pekarskog kvasca prelijati sa... 

     

  • Išleri Ovo su sitni kolači koji se obično pripremaju oko blagdana od ostataka bjelanjaka  nakon pripreme drugih vrsta kolača. U ovom kolaču iskoristit ćemo sve preostale bjelanjke... 

     

  • Kiflice Ovi fini sitni kolači, tradicionalno se pripremaju u blagdansko doba, a varijacija na recept ima bezbroj. U nekim receptima ima jaja, u nekima nema ni jaja ni oraha, u nekim... 

     

  • Kuglice od suhih smokvi Fini blagdanski kolači, jednostavni za pripremu, a jedinstvenog osvježavajuće voćnog okusa smokvi i naranče. Preporučujemo kuglice raditi tri do četiri dana ranije, kako... 

     

  • Kuglof Kuglof se tradicionalno poslužuje za božićni doručak, pa evo jednostavnog osnovnog recepta . Sastojci 50 dkg mekog brašna (za dizana tijesta) 1 kocka kvasca (ili 2 vrećice... 

     

  • Pita s jabukama Pita s jabukama jest tradicionalni desert, iako je teško ustvrditi odakle vuče korijene budući da je jabuka vrlo rasprostanjeno voće, a svugdje gdje uspjeva drvo jabuke, spravlja... 

     

  • Slavonske šnite Nema sumnje da, sve ukoliko i ne potječu iz Slavonije, slavonske šnite odgovaraju na asocijaciju obzirom na intenzivni okus oraha. Probajte, nećete zažaliti. Pečeni biskvit snijeg... 

     

       Tu su još neobilazne medvjeđe šape, kroštule, razni medenjaci i još puno njih...
    U slast i zaboravite na liniju, ali ne i na zdravlje.
  • remmy @ 14:13 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare